4 Ocak 2012 Çarşamba

DOUBT- Şüphe


Philip Seymour Hoffman -Meryl Streep karşılıklı mükemmel görünüyorlar. Galiba yavaş filmlerle birbirimizi buluyoruz. Anladım ki benim tarzım 'gerçekçi sinema' fantastik, aksiyon vs. gerçek dışı halleri beni filmden koparıyor.

Şüphe'den akılda kalan, peder'in dedikodu vaazı;

Kadının biri adamın birinden ölesiye nefret etmektedir. içinde saf kötülük barındıran bu kadın, adam hakkında ahlaksızca, namussuzca bi' dedikodu çıkartır. ama çıkarttığı bu namussuz dedikoduları kendisine yediremeyen adam, kendisini öldürür. kadın yaptığı hatanın farkına varır ama geçtir. en sonunda kiliseye günah çıkartmaya gider ve papaza yaptığı kötülüğü anlatır. "üzgünüm demiş" kadın. "o kadar kolay değil!" demiş peder. "eve gidip, bi' yastık alıp çatıya çıkmanı istiyorum! onu bıçakla yırt ve sonra bana gel" demiş. kadın eve gitmiş, yastık ve bıçağı alıp çatıya çıkmış. çatıda esen rüzgara karşı bıçağı yastığa saplamış. sonra da söylendiği gibi kiliseye geri gitmiş. peder; "yastığı bıçakla deştin mi?" diye sormuş. "evet" demiş. kadın. "sonuç ne oldu?", "tüyler" demiş, "tüyler mi?" diye sormuş peder. "her yer tüylerle doldu!"şimdi gitmeni ve rüzgârda savrulan tüm tüyleri toplamanı istiyorum!" demiş. "bu imkânsız!" demiş kadın. "nereye dağıldıklarını bilmiyorum, rüzgâr hepsini dağıttı!", işte..."demiş peder, "bu dedikodudur!,

5 yorum:

  1. Filmi bilmem ama dedikodu yorumu mükemmel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. filmin konusunu sevdim , anlamlı filme benziyor umarım unutmazsam izlemek istiyorum gercekci filmleri bende seviyorum

    YanıtlaSil
  3. çok ilgi çekici bir konu en kısa zamanda izleyeceğim

    YanıtlaSil
  4. seyrettiğim güzel filmlerden biri, sadece bir hareketin,başkalarının gözünde nasılda bir şüpheye dönüşebileceğini,sonunun nereye varabileceğini gösteren bir yapıt.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir film gerçekten, özellikle dedikodu ile ilgili yorumu çok sevmiştim ben de izlediğimde. Hatırlattığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil