25 Temmuz 2012 Çarşamba

MELANCHOLİA


 Kenarda köşede bıraktığım, adam yerine koymadığım, hatta silmeye yeltendiğim filmlerden biriydi. Fakat seyredince beni çok mahçub etti, kiii ben buna bayılırım.


Filmde uzun bir düğün faslı var, sinemada seyreylemiş olsaydım -ki afişine bakıp, gitmezdim- herhalde ilk yarıyı düğün faslıyla kapatmışlardır. Aslında gördüğüm en güzel düğün organizasyonuydu. Neden benim böyle bir eniştem yok ( enişteyi de 24 ten biliriz) neden kimse bana böyle bir düğün yapmadı diye içlendim.


Filmde çok güzel, fotoğraf kalitesinde görüntüler var. Yani tamamı böyle. Bitip te çok hoşuma gidince araştırma gereği duydum, meğer yönetmeni lars von trier imiş, hakkını da gani gani vermiş...


Filmde psikolojik bir doğal afet durumu ya da onun gibi ilginç bir konu işlenmiş, bunu da ilk kez gördüm ben, hem konusu orjinal hem sarsıcı hemi de bittiğinde mal gibi ekrana bakakaldım daha da ayrıntı vermem , bence seyreyleyin, sizi de utandırsın...

9 yorum:

  1. Lars Von Trier,
    filmin yönetmeni.Afişlere kanmayın.Ve daha önceki filmlerini izlemiş olsaydınız afişe bakmanıza gerek kalmazdı.Antichrist adlı filmini özellikle tavsiye ederim.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. evet bende öle yazmıştım? yazmamışmıyıdım? bakim bi daha? evet evet yazmışım yönetmenini. Antichrist i bende beğendim ki biraz da lars v.t.in charlotte g. ısrarından ötürü...

    saygılar bizden...

    YanıtlaSil
  3. utanmak istiyorum ben de! normalde eleştirilere kulak asmaz kafama göre takılırdım film mevzularında .ama o kadar çok olumsuz şey duymuştum ki bu film hakkında kafadan elemiş, izlememiştim. bu kadar iddialı bir öneriden sonra izlememek çok ayıp olurdu!

    YanıtlaSil
  4. bekliyorum görüşünüzü merakla ...

    YanıtlaSil
  5. Aysun,

    Ben de dedimki yeni bu arkadaş.
    Sensin yeni diilsin, sayfa da çok güzel olmuş.
    Bebek nasıl, sen nasılsın.

    Meraklı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  6. evet evt eski benim :))) iyiyiz sizden naber?, bu arada d.g. de son postuma baktınmı sana bi not var... öperimmm

    YanıtlaSil
  7. merhaba blogunu yeni keşfettim
    Üyenim.
    Benimde moda blogum var
    beklerim=)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel şeydir izlemek:) benim de öyle çok ki izlemek istediklerim ama zamanla yarışıyor gibiyim son zamanlarda, blogunuzu takip ederek daha çok fikir sahibi olacağım:)

    YanıtlaSil
  9. Uzun süredir film izlemiyorum :) Tavsiyeniz üzerine izlenecekler arasına not edildi..:)

    YanıtlaSil