5 Kasım 2011 Cumartesi

Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm




Aklınızın alamayacağı kadar Behzat Ç. hayranıyım.Dizinin nerdeyse tüm replikleri ezbere bilirim.Filmi gelecek diye yazdan beri tırnaklarımı kemiriyorum.Hayatımda ilk defa yaz bitsin ekim gelsin istedim.Hep senin için Behzat.Ben senin için açan çiçeklerden, sıcak havalardan, tiril tiril elbiselerden vazgeçtim.Yok bu çok duygusal oldu.herneyse:)



Filmin vizyona girdiği ikinci gün gittik aslında.Bu kadar geç yazıyorsam, bu kadar hayranı olduğum bir filmi, en güzel haliyle anlatmak istememden(valla bak).
Ha post'u gönderdikten sonra eminim gene beğenmekte zorlanıcam zira yazarak birşeyleri anlatmam genelde pek mümkün olmuyor..Herneyse volume 2:)

Benim gibi bir deli Behzat Ç. hastasıysanız film isterse hiçbir şeye benzemesin gene de deli olursunuz.Neyse ki film bu kadar basit değildi.Birincisi bu kadar komik olabiliceğini eminim kimse düşünmemişti.Çok çok uzun zamandır bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum."Marksist Ülkücü" hala kulaklarımızda.Artık bana siyasi görüşümü soranlara "ülkücüyüm, lakin en marksistinden." diye cevap veriyorum.

Harun'un "Ulan benim babamda emekli bu Red Kitt benide gömmesin?Hayır ben onu hertürlü gömerim o ayrı!" demesi,

Akbaba'nın "Ne haymanası ya ben 3 gündür evde bira içiyorum." repliği,

Tahsin müdürün 4 tane rus için "Bi ahlak büroyla görüşiyim.." demesi,

Harun'un cinayet üzerinde "Abi eğer bu mantığı yürütürsek adamların köpeğin yavrusuyla bi sorunu olması lazım" şeklinde ki inanılmaz tespiti,

Hayalet'in bir türlü bulamadığı tabut için "Amirim allah aşkına bana böyle tabut mabut buldurma ya, bana yaşayan, nefes alan bir şey söyle, ortalığın *** koyayım, patoz edip getireyim ama beni böyle cansız cansız şeylerle uğraştırma ya!"

Pembo'nun tabuttan "Küfür yok lan yavşak!" diye fırlaması,

Akbaba'nın Tübitak'tan mısınız? sorusuna "Yok lise 2 terkim" cevabı,

Behzat'ın amirlerine "Adam katil, insanları gömüyor. siz de burada gerçekleri gömüyorsunuz; siz de katilsiniz." çıkışı,

Savcımın anlam veremediğim(sanırım her kadın gibi:) anlayışlı halleri,

Behzat'ın Songül'ü kızı gibi mi yoksa bir kadın gibi mi sevmek arasında kalması,

Ve en sonunda Songül'ün ölmesi..

İşte beklenen Behzat Ç. filmi buydu zaten.Başkası olsa Songül çoktan kurtulmuş, dramatik hastane sahneleri fıldır fıldır dönmüş, savcı çoktan çekip gitmişti..
Behzat böyle gerçek işte..

Gerçi Emrah Serbes'in Son harfiyat romanını okuyup filme gidenler Red Kit'in olayının bu kadar basit ve psikopatça işlenmiş olmasına biraz bozulmuşlar.Red Kit'in vermek istediği sosyal mesajın yerine gitmediğini, tam olarak yansıtılamadığını düşünenler var.Doğrudur.Kitabı özel olarak okumamayı tercih ettiğim(maksat filmden tat almak) için yorum yapamıyorum.

Gel gelelim güzel filmdi azizim.

Gene olsa gene giderim..Gitmediyseniz gidin derim.

Bu arada Red Kit'in derdi benimle..Benimde annem emekli hehe:)

6 yorum:

  1. iki bölüm peşpeşe behzat izlemiş kadar oldum :) anca o kadar yani uzatmaya gerek yok. biz her şekilde seviyoruz onları bütçelerine bizdende katkı olsun diye sinemada izledik dimi aylin :)

    YanıtlaSil
  2. özlemiştik iyi geldi ama dizi olarak çok daha iyi bölümleri olmuştu... yinede, sansürsüz, bipsiz, mozaiksiz daha keyifli :)

    YanıtlaSil
  3. hic sevmiyorum bu adami cok itici, dizinin ilk birkac bölümünü izledim sonra biraktim, kötü bir polis :( hep sinirleniyordum diziyi izlerken, adam manyakti durduk yerde bisi yapiodu. tv basinda delleniodum, polisin biri bana böyle yapsa way o polisin haline vs diye :D karakol polis diziside kötü. polisiye dizilerini sevmem.

    YanıtlaSil
  4. Bir bölüm bile izlemedim TV.de daha. sinemasınıda izlemeyi düşünmüyordum, ta ki; senin yazdıklarını okuyana kadar. Öyle bir anlatmışsın ki, neredeyse, işi gücü bırakıp Behzat Ç izlemeye gideceğim şimdi. :)

    YanıtlaSil
  5. bende hiç izlemeyenlerdenim bu sezon izleyim dedim ama hala beceremedim:( filme gelince izlemediğim halde beğenip anlayacağımı söyleselerde çevremdekiler yine gidemedim:(umarım kısa zamanda izleyebilirim bir merakta bende oluştu..

    YanıtlaSil
  6. Buraya gelmedi ama öyle bir anlatmışsın ki bende bir Behzat Ç. hastası olarak anlatımından daha fazla dayanamayacağımı hissettim.
    Kalemine sağlık :))

    YanıtlaSil